WATCH THE VIDEO TEASER

 

 

WATCH THE FULL VIDEO

 
Ask for a password to view the full video: todor.todoroff@skynet.be or laura@ulara.org

 

WATCH THE FIRST VERSION OF EVANESCENS

 

 

LINEUP
Todor Todoroff, compositie, receptoren en klankinteracties
Laura Colmenares Guerra, creatie en beeldinteractie
Sigrid Vandenbogaerde, creatie van Cello en stem
Yacine Sebti, programmatie videosoftware
Marc Lhommel & Julie Petit-Etienne, lichtcreatie en regie
Anne Guilleray, scenografie
Lise Vachon, Marcela Ruiz Quintero, dans

Interviews de Todor Todoroff et Laura Colmenares Guerra

 
 
 

 
 

eVanescens is een interactieve audiovisuele performance, een reis doorheen verschillende dimensies, op de veranderlijke grens tussen de echte wereld en een droomwereld. Muzikant Todor Todoroff en videaste Laura Colmenares Guerra verkennen in dit werk hybride, eigenaardige en verontrustende domeinen.
 Samen met celliste Sigrid Vandenbogaerde brengen ze live akoestische, elektroakoestische en filmische fragmenten.

De celliste draagt een aantal traagheidssensoren op haar bovenlichaam, armen en handen. Die sensoren zijn verbonden met technieken die de klank van de cello analyseren (extractie van de frequentie, van het omhulsel, van de harmonische inhoud…) en met gebareninterfaces die bewerkt worden door de twee andere vertolkers: in real time bespelen ze programma’s die klank en beeld vervormen, (opnieuw) tot synthese brengen en vermenigvuldigen.
Samen verruimen de vertolkers de expressieve mogelijkheden van de instrumenten, waardoor nieuwe muzikale gebaren en ongeziene compositietechnieken mogelijk worden.

Balancerend op de grens tussen de akoestische klank en zijn vele metamorfoses, in intieme dialoog met het videobeeld, voert eVanescens de toeschouwer mee naar een weifelend universum, vanuit een gevoel dat schippert tussen verontrustende vreemdheid en gewichtloosheid.